Nu är det jul igen!

Vi på Trio ger bort 100 e-böcker. Vill du ha en? Det är superenkelt;

bara att gilla vår FB sida och svara på frågan: Vad heter Anna och Fanny Bergenströms senaste bok? Maila oss svaret på info@trioforlag.se. Om du svarar rätt mailar vi dig en kod som du kan använda på iBooks hos Apple för att ladda ner boken. God jul!

trio2


 

Lyssna gärna på  Sommarmat med Bergenströms på SR P1

omslag


 

På torsdag den 20 Juli startar en ny säsong av Sommarmat med Bergenströms i Sveriges radios.
Torsdagar klockan 10.03 i P1.
Lyssna gärna på förra årets program. 

Sommarmat med Bergenströms


plock-omslag2

En ny kokbok av Anna och Fanny Bergenström.

Bergenströms Bästa kallar vi vår nya bokserie med små behändiga kokböcker. Här samlar vi våra bästa recept, både gamla trotjänare och nya favoriter. Vi vill som vanligt försöka inspirera till vacker, god och enkel mat som passar både till vardag och fest. Tanken med det lilla bokformatet är att böckerna ska bli överkomliga i pris men ändå innehålla mycket.

I den första boken i serien, samlar Anna och Fanny Bergenström sina bästa recept till smårätter av många slag. Du hittar snabbaste plocket, svenska klassiker, franska favoriter, italienska crostini, vietnamesiska vårrullar och en lång rad tapas och meze. Helt enkelt en massa idéer till läcker plock- mat som både är trevlig att laga och att bjuda på.

 

 

 


 

 

Gott Nytt År 2017

önskar Trio Förlag


Missa inte det nya avsnittet av Sommarmat med Bergenströms som den här gången handlar om Annas och Fannys franska matkulturarv, och om familjens matskribenter i flera generationer.

”Meny – Sommarmat med Bergenströms avsnitt 3”


Missa inte det nya avsnittet av Sommarmat med Bergenströms som den här gången handlar om frukost för lediga dagar!

”Meny – Sommarmat med Bergenströms avsnitt 2”


Det är många som har lyssnat på första programmet: ”Meny – Sommarmat med Bergenströms” och undrar var kan man köpa kaljamalt (rågmalt). Vi brukar köpa den i Finska butiken i Hötorgshallen i Stockholm. De skickar även kaljamalt per post.


Anna och Fanny Bergenström lagar mat i P1

Sommarmat med Bergenströms

Anna Bergenström har lärt det svenska folket att laga mat sedan 70-talet. Torsdag 30 juni är det premiär för ”Sommarmat med Bergenströms” med recept för sköna lediga dagar. Det kan vara potatissallad med varmrökt sik och sparris till picknicken, eller nattjästa frallor och hemgjord müsli till sommarfrukosten. Men det blir också prat om matminnen och familjerelationer, och om hur maten är navet i allt. I programmet guidas lyssnarna genom goda men enkla recept av typiskt Bergenströmsk modell.

– Vi vill berätta om vad matlagning handlar om för oss. Minnen, mänskliga relationer, smaker och dofter. Det kan vara den trevliga känslan av att laga mat tillsammans eller att förbereda en frukost till en sovande familj, säger Anna Bergenström som i över 40 år lärt svenska folket allt de kan i köket. 

Nu är det dags för henne och dottern Fanny att göra radiodebut i ”Sommarmat med Bergenströms”. Programmet kommer att handla om konsten att laga enkel och hållbar mat för sommarkök, men det är även en familjehistoria. Om Annas mamma Pernilla Tunberger, som till skillnad från Anna hyllade halvfabrikatet och fick Stora journalistpriset genom att driva igenom krav på Bäst-före-datum. Och om Annas mormor Märta Zätterström som tipsade i Damernas värld om ”något piffigt att bjuda på när hembiträdet är ledigt”.

– Sommartid lagar man ju en annan sorts mat än under vintern. Enklare och kanske mer inspirerad i stunden, och med härliga primörer och råvaror i säsong. Sommarmaten ska kännas kravlös och ger ofta fina tillfällen att umgås och laga mat ihop, säger Fanny Bergenström.

Sommarmat med Bergenströms har premiär torsdag 30 juni kl. 10.03-11.00 i P1 och sänds därefter varje torsdag i sammanlagt sex avsnitt. Programmen går även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


 

7 September 2015 Recept i Årsta/Enskede tidningen

maltidsakademien”Den estetiska kvalitén i Fanny Bergenströms fotografi är hänförande. Man känner också smaker, till och med nyanser är möjliga att förnimma. Det är bildkonst det.” Måltidsakademien 2014.

Fanny Bergenström har fått pris för bästa foto i vår nya kokbok Det Goda Enkla.


sr-logo

Lyssna på Anna och Fanny i Programmet Meny i Sveriges Radio P1.


sr-logoLyssna på Anna Bergenström i programet P4 Extra i Sveriges Radio P4 (från min 30).


 

En ny kokbok av Anna och Fanny Bergenström

Det Goda Enkla – Maten vi vill laga och äta

DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Satsa på ekokött råder författarna, för då vet man att djuren har haft det skapligt. Ekoköttet är visserligen dyrare men totalt sett äter vi faktiskt billigare och godare än vi någonsin gjort säger Anna och Fanny. Deras nya bok innehåller också ett stort kapitel om plockmat som är så enkelt och trevligt att bjuda på. Nya bröd och bakverk, och avslutningsvis en samling av författarnas allra bästa knep och kökstips. En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av!

cover-webInfo om boken:

Format: 190x250mm

Vikt: 1,5 kilo
Sidor: ca 408
ISBN: 9789197627931
Producerad av Trio
Tryckning Graphicom, Italien.