Sött Sweet Dulce – desserter från när och fjärran
Anna och Fanny Bergenströms dessertbok är en gedigen bibel för alla älskare av efterrätter. Här finns allt från fräscha fruktsallader, raffinerade men lättlagade suffléer, hemlagad glass, allehanda tårtor, pajer och andra bakverk… Många efterrätter med inspiration från Medelhavsländerna och mer långväga dessertfavoriter från exempelvis Sydamerika och Indien. Men du hittar också fina svenska klassiker som ostkaka, mandelmusslor och rabarbermaräng.
”Vi är väldigt förtjusta i efterrätter båda två så vi har gjort en ganska stor bok eftersom vi tycker att efterrätten förtjänar en renässans. Vi vill att boken ska innehålla mycket nytt och fräscht, men man ska också hitta klassiker som crème caramel, tarte Tatin och riktigt god chokladpudding. Ett kapitel handlar exempelvis om att göra egen glass, ett annat om några av de många spännande desserter vi mött på resande fot i olika delar av världen.”
Sött Sweet Dulce utnämndes till Bästa kokbok i kategorin Desserter av Måltidakademien i Grythyttan 2010.
Format: 190x250mm
Sidor: ca 430
97-891-976279-24
Första upplaga: Okt 2006
Tryckning Graphicom, Italy.