Ur boken Det Goda Enkla s. 378
Gudomligt gott av blandsvamp med örter – och så lätt att åstadkomma. Härligt på rostat bröd som gnuggats lätt med vitlöksklyfta. Eller till nykokt pasta.
Rensa 1–1,5 liter vildplockad blandsvamp, kanske karljohan, fårticka, taggsvamp och några kantareller. Skär svampen i ganska stora bitar. Häll lite olivolja eller rapsolja (vänta med smör) i en stekpanna och lägg i svampen, det ska inte vara för fullt i stekpannan för då blir svampen mer kokt är trevligt stekt. Lägg i späda blad av timjan eller citrontimjan och lite vit- eller svartpeppar ur kvarn. Stek i några minuter och klicka sedan i en rejäl klick smör. Avsluta med några få matskedar vatten och låt det hela puttra (utan lock) i någon minut så att smakerna koncentreras. Smaka av med flingsalt och lite hackad bladpersilja. (4 pers.)