ur våra böcker

Pad thai, fried noodles

Ur boken Under Valnötsträdet

Ur boken Under Valnötsträdet

för 4 behövs:

350 g pasta
1 burk sardeller (50 g)
1 stor vitlöksklyfta
½–1 röd chili (spansk peppar)
1 rejäl bunt bladpersilja
1 msk olivolja
2 burkar tonfisk i olja (à 100 g)
salt, svartpeppa
nyriven parmesanost

 

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Laga tonfiskröran under tiden.

Hacka sardellerna, skala och hacka vitlöken fint. Dela chilin på längden. Ta noga bort kärnorna och finhacka chilin. Skölj och hacka persiljan och ställ den åt sidan.

Fräs sardeller, vitlök och chili 2–3 minuter i olivolja i en stekpanna eller wok. Lägg i mosad tonfisk (utan oljan) och lite av oljan från sardellerna. Var försiktig med salt. Låt allt bli genomvarmt. Blanda med persiljan och nykokt, väl avrunnen pasta.

Servera direkt med eller utan riven parmesanost och svartpeppar ur kvarn.

You Might Also Like