ur våra böcker

Pissaladière

recept på små pizza

Ur Det Goda Enkla sidan 79

det här behövs

6 stora gula lökar (900 g)

23 msk olivolja

lite hackad färsk timjan (gärna torkad också) 

hackad färsk rosmarin

1 liten burk sardellfiléer (ca 50 g)

1520 svarta oliver

ca 2 extra msk olivolja

Förbered degen och låt den jäsa. Skiva och stek löken under tiden. Till en pissaladière är det viktigt att steka löken långsamt och försiktigt tillsammans med örterna, i en stekpanna med olivolja. Stek i minst 25 minuter, och rör om då och då. Löken ska liksom »smälta ihop« men inte bli brynt. Låt löken svalna lite lagom.

Värm ugnen till 225°. Platta ut den jästa degen till en cirka 2 cm tjock rektangel direkt på en plåt med bakplåtspapper eller i en liten långpanna. Täck och låt degen vila i cirka 10 minuter.

Platta sedan ut degen lite till. Bred ut den avsvalnade löken ovanpå degen. Lägg också på sardellfiléer och oliver (tryck gärna ner oliverna lite i degen). Grädda i cirka 20 minuter eller tills pissaladièren fått fin färg. Skär den i bitar vid serveringen. Den kan serveras direkt från ugnen men vi brukar oftast servera denna härliga pissaladière rumsvarm.

You Might Also Like