Under Valnötsträdet- goda idéer från vårt kök

I Under Valnötsträdet har Anna och Fanny Bergenström utgått från 17 råvaror som hör till deras personliga favoriter. Här hittar du exempelvis avsnitt om avokado, ingefära, chili, tomater, örter, pepparrot, kardemumma, nötter, kokos, citrus, choklad och vanilj… I boken finns spännande läsning om de olika ingredienserna och mängder av härliga recept. Kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter, bröd och bakverk från många delar av världen samsas med nordiska smaktoner. Boken avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med drygt 400 recept och 310 färgbilder är Under Valnötsträdet en kokbok att använda och njuta av år efter år.

”Det har varit väldigt roligt att arbeta med Under Valnötsträdet som ju handlar om råvaror av så helt olika slag slag. Det blev en salig blandning av smaker och dofter från många delar av världen och vi hoppas att boken kan inspirera till ett och annat köksäventyr både till vardags och fest.”

Under Valnötsträdet kom ut hösten 2006 och har sedan dess sålts i över 170. 000 exemplar. Den utnämndes till Bästa kokbok i kategorin Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan 2007.

2012 kom Under valnötsträdet ut på engelska (Hardie Grant Books) i Australien och Storbritannien. Under the Walnut Tree kommer under hösten 2014 också ut i USA. Under Valnötsträdet har även översatts till norska och finska.

 

Omslag Under valnötsträdet

Info om boken:
Format: 190x250mm
Sidor: ca 430
ISBN: 91-976279-0-9
Första upplaga: Okt 2006
Producerad av Trio
Tryckning Printer, Trento.

adlibris_new-450x335

iOS_App_Store_(black)